zondag, september 20, 2009

Het heeft even geduurd...

... maar daar zijn we weer. Weliswaar nog niet helemaal hersteld van een fikse verkoudheid (nee, recentelijk hebben we geen gasten uit Mexico gehad...), maar twee dagen in bed heeft de zaak weer redelijk rechtgetrokken. Alleen ben ik mijn stem bijna helemaal kwijt, en heeft Rita zodoende voorlopig even telefoondienst.

Amper terug van vakantie moesten weer flink aan de gang, want het seizoen is wat ons betreft al weer begonnen. Afgelopen 2 weekends hadden we gasten in alle kamers, waaronder voor het eerst een rolstoeler in het Appartement. Dat was wel even spannend, maar verliep verder probleemloos. Vorig jaar hadden we al een rolstoeler in één van de cottages gehad, wat ook goed ging. We kunnen dus voortaan met een gerust hart aanvragen van rolstoelers beantwoorden.

Al met al hebben we de afgelopen weken hard gewerkt, voornamelijk om alles weer zomerklaar te krijgen. Rita is met de tuinmannen druk bezig geweest in de tuinen,



er was nog wat schilderwerk achter bij de huisjes, en ook de olijven staan er weer puik bij.

Iets wat hierbij bijna ongemerkt aan ons voorbij ging: ons eerste lustrum hier in Zuid Afrika! Op 1 September waren we namelijk al weer 5 jaar hier, iets waar ik een volgende keer nog uitgebreid op terug wil komen.

De komende week staat het jaarlijkse personeelsreisje op het programma: a.s. dinsdag gaan we weer met het voltallige personeel op stap. Hopelijk met beter weer als vorig jaar, maar dat lijkt wel goed te zitten. De winter lijken we wel zo ongeveer gehad te hebben.

Ook nog een vermeldenswaardig feit:



Afgelopen week liepen er geheel onaangekondigd mannen met ladders en kabels over het terrein. Wat blijkt: heel Klaasvoogds heeft nu ADSL, en onze aansluiting is klaar tot bij het huis. Alleen weten we niet of er wel gebruik van gaan maken, want onze huidige draadloze verbinding werkt beter (sneller: 1000 kbps) als ooit tevoren.

Geen opmerkingen: